Kumaşçılar da tedirginmiş meğer

Hatırlarsınız, ara sıra gündemdeki konular hakkında bazen hayali diyaloglar kaleme alırdım; öyle bir üslûp. Mustafa Balbay’ın 14 punto hurufat ile 66 bilgisayar sayfası tutan not defteri; daha doÄŸrusu bilgisayarla tuttuÄŸu kayıtların metni, dün DMG’ye baÄŸlı iki web sitesinde birden yayınlandı. Öyle ÅŸeylerden bahs ediyor ki, her gazeteci böyle ayrıntıları bilmek, onlara sahip olmak için can [...]

‘Din’ bile…

28 Åžubat elbette ve bal gibi askerî darbe idi. O süreçte bazı askerler, genel bütçeden tahsis edilmiÅŸ ödeneklerle satın alınan tankları sokaÄŸa çıkardılar ve halkın oyuyla bir yerlere gelmiÅŸ politikacıları tehdit etmek için kullandılar. Hattâ rivayet odur ki, o günlerin genelkurmayı nezdinde pek bir “akredite”, yâni gül hâtırı gülden nâzik bir gazetenin muhabirleri, tankların Sincan [...]

Hezar ahsente, yani bravo!

Bundan böyle din kültürü ve ahlâk bilgisi öğretmenlerini eğitim fakülteleri yetiştirecekmiş. Kağıt üzerinden bakınca makul bir tasarruf; yine kağıt üstündeki hesaba göre eğitim fakülteleri, öğretmenlik formasyonunu kazandıran en ehil kurumlar olduğuna göre din kültürü dersini verecek kişilerin İlahiyat yerine eğitim fakültesinde yetiştirilmesi aklın yolu gibi görünüyor. Bu durumda ilahiyat fakülteleri, sadece imam ve müezzin yetiştirecek [...]